Българка в Дания: Хората са раздвoени и изключително уплашени

Страната отпуска 125 млрд. корони за покриване на бизнеса
13 мар 2020 14:35, Ния Христова
69

Пандемията на коронавируса отминава в Китай, но Европа скоростно се превръща в новото огнище. След Италия, Даня беше следващата страна, която обяви пълна карантина на територията на страната. 

Всички служители в държавния сектор, които заемат позиции не толкова важни, ще бъдат пуснати в отпуск. 
 
"В сряда вечерта, след пресконференция на мин.-председателката Мете Фредериксен, абсолютно всички бяха помолени, ако имат тази възможност - да останат у дома, основно децата", сподели сънародничката ни Полина Кутманова, която живее в Дания, в ефира на Bulgaria ON AIR
 
По думите на Кутманова вирусът в страната не поразява само най-възрастните. Статистиката в страната показва различна картина -  50% от заразените са над 90-годишни, но останалите като проценти са между 40-49 години. 
 
"За съжаление, има 8 случая на деца от 0 до 6-годишна възраст. Една част от хората подходиха нерационално и започнаха страшно презапасяване с основни продукти", сподели още тя 
 
В страната е приет закон, който позволява на полицията поставяне под принудителна карантина, както и влизането в частни домове без съдебно разпореждане, ако има съмнение за заболели, които не са се свързали с властите.
 
"Забранено е купуването на медикаменти без рецепта повече от необходимия брой за лична употреба. Самите хора са раздвоени и изключително уплашени. Има линии, на които човек може да се свърже с властите, може да задава въпроси, засега не съм прочела негативни коментари за тези мерки", каза още Полина Кутманова.
 
Тази сутрин в страната са потвърдени 674 случая на заразени. 
 
"За покриване на бизнеса се отпускат се 125 млрд. корони, което е приблизително 17 млрд. евро", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Поклон пред USAДобре че беше Франция да ви създаде държавичката, да ви построи столицата, да ви подари Статуята на Свободата, да ви напише конституцията. Пaлячовци. За вас Франция трябва да бъде БОГ.
62
1
 
1
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
... о, то и аз съм уплашен, неэзнам като да си плащам сметките, пари нямам, нищо нямам! Наближава Великиден, а на пенсионерите отново ще им дадат парички за празника, а нас, тези които внасяме в хазната, на нас - нищо!Няма бъдеще, просто съм се отчаял!Миналата година Шкембе Министър (Каракачанов) даде пари на американците за самолети, той нали е с комплекси, страда от някои неща ...; иначе много му знае устата и сега и тези пари ще изплащаме, ама не ние, а нашите пра-правнуци ..
61
1
 
0
 
! Отговори
Димби Провадия преди 4 години
Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника ,Паника , Възнаграждение от Европейски съюз , Възнаграждение от Европейски съюз ,Възнаграждение от Европейски съюз ,Възнаграждение от Европейски съюз ,Възнаграждение от Европейски съюз ,........Паникьори ... ....Паникьори ... ....Паникьори... А НИКОЙ не взема мерки за подсилване на ИМУННАТА СИСТЕМА - нааааааай-важното !!!
60
1
 
0
 
! Отговори
тожнатож преди 4 години
абе пускат те! Изповолниха всички :D
59
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Както е казал пра-внукът на Хамлет: - Има нещо вирусно в Дания...
58
2
 
8
 
! Отговори
147 преди 4 години
До до 34Брат по съдба или посестрима , цъкат ти минуси защото пишеш, че не живееш в България от 20 години. А аз от 25 и пак идвам на този сайт да чета жива българска реч, дори жаргонът ме радва, когато пишат на жаргон. Носталгията по слънчева България, България, страната на розите, както я знаят по света, където оставихме приятели, е в нашите сърца. За невежеството е така, за съжаление.
57
2
 
7
 
! Отговори
Кончо преди 4 години
Малко преувеличено. Без съдебна заповед не могат да влезнат в частен дом (отпадна при разискванията). Един ден беше патакламата в магазините - в момента всичко е спокойно и заредено. Учениците са на онлайн обучение от вкъщи, а яслите и детските градини са в "авариен" режим, т.е., ако нямаш възможност да го гледаш вкъщи - го даваш в детската градина, но работи с намалено работно време и сборна група. Само 1 човек съм видял с маска, а в градинката пред блока в момента играят около 15-20 деца...
56
4
 
5
 
! Отговори
nina преди 4 години
Аз съм в Дания,на о. Фюн.Няма паника,няма и липси в супера за тоалетна хартия или хранителни продукти.Единственото,което липсва по суперите и аптеките е антидезинфектантния гел.Детето ми е в нас,а се оказа,че ще си имам часовете по предметите,които уча в момента онлайн.Това е.
55
4
 
3
 
! Отговори
МЛАД НЕГЪР преди 4 години
значи работата става дебела. като затворите границите кви ше ги ядете бре ? всеки сам требе да си произвежда храната. ние в африка сме си добре - рупаме банани.
54
0
 
8
 
! Отговори
Рококо преди 4 години
До ИлонаЗащото си мbлуменн.Ти не схващаш ли че от сайтта нарочно пускат статии с правописни грешки за да може да се хванат такива ,,литературни Justice,,диванета и да им правиш трафик посещения и оттам евентуално печалба от рекламите. Но като гледам че мозъка ти е с размера на грахово зърно,едва ли ще успееш да смелиш информацията ми която ти я дадох
53
0
 
5
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Абе, то че нямате срама е ясно, ама къде останаха новинарските принципи да се проверяваот 2-3 източника. Какво значи уплашени хора и какви страшни мерки са взели та цитирате няква лелка!?
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За покриване на бизнеса се отпускат се 125 млрд. корони"Абе тия луди ли са? Не ни стигат сегашните корони.
51
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Поклон пред USA 46 И комунистите така казват за Русия , ама не са прави.
50
2
 
15
 
! Отговори
fra norge преди 4 години
Същата работа и в Норвегия, днеска затвориха всичко, банки,хотели, детски градини, училища, университети.. В допълнение кроната с срина още повече благодарение на петролната война. Голяма авиокомпания е пред фалит. Икономиката потъва...
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50Свидетел на събитията е. Ти какво искаш? Да проведе науюно изследване и да напише 120 страници доклад ли?
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паниката е излишна... Води са о до грешки.
47
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Хахахахаахах страхотен източник на информация хахахахахааха
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болни в Дания0-9г - 810-19 - 2120-29 - 9630-39 - 11240-49 - 20250-59 - 12860-69 - 3870-79 - 480+ - 670% мъжеНяма жертвиСегс, важното е да се отбележи, че хората над 40 са... Десетки пъти по не социални от другите, повечето живеят в малките населе и места и о избягват контакти с хора. А и е много по-вероятно младите да потърсят медицинска помощ. Такс че полека с изводите.
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мафия, кражби, нарушаване на човешки права, третиране на болни и здрави като престъпници, принудителни карантини, глоби, затвор, паника, нов световен ред !!
44
18
 
8
 
! Отговори
Поклон пред USA преди 4 години
И от гроба си ще пея американският химн.Велика нация и държава!